Bioenergia és mezőgazdaság  

Bioenergia és mezőgazdaság

A biomasszát a jövő energiaellátásának sarokköveként aposztrofálhatjuk. A primer energia-szolgáltatói gyakran mezőgazdasági és erdészeti vállalkozások. A gazdálkodók a hatékonyság növelése céljából egyre gyakrabban akarják a hőt és az áramot maguk előállítani. Ennek következményeként egyre több kisebb távfűtőprojekt indul. Az isoplus csővezetékek ezen a területen is kitűnően alkalmazhatók.

Az isoplus a kis- és közepes méretű megújuló energia projekteket önálló piaci szegmensként tartja számon. Műszakilag ezek nem sokban különböznek a klasszikus távfűtési projektektől. Ennek ellenére gyakran tapasztalható különbözőség a gazdasági keretfeltételekben. A kis és közepes berendezésekkel decentralizáltan előállított energia szállítása nagy valószínűséggel további követelményeket is támaszt.

Minél alacsonyabb beruházási költséggel, a lehető legmagasabb üzemi hatékonyság elérése a cél. Ez kis projektméretnél gyakran fontosabb, mint a nagyobbaknál. Az isoplus flexibilis, előreszigetelt csővezeték megoldást tudnak nyújtani az ilyen típusú projekteknél.

A kisebb projektek kezdeményezői sokszor kevesebb energiaipari tapasztalattal rendelkeznek. Ezekben az esetekben a megbízható tanácsadás kiemelt jelentőséggel bír. A minősített isoplus képviselők és műszaki gárdánk készséggel állnak rendelkezésére.

Az isoplus évek óta nagy hangsúlyt fektet képviselői képzésére, akik eladóból mára inkább tanácsadói szerepkörbe kerültek. Képviselőink a legtöbb projektet a kezdeti szakasztól lezárásig végigkövetnek, és az átadás után, az üzemelésnél is sokszor további támogatást nyújtanak, például a mérőtechnikusok a rendszerfelügyeletnél. A távfűtési területen széles tapasztalattal rendelkező mérnökeink az irodából nyújtanak támogatást (lásd:szolgáltatások).

Ezzel segítjük az Önök projektjeinél a gazdaságos és ökológiailag optimális megoldások elérését. Érdeklődését örömmel fogadjuk (kontakt).