Termékek > Merev csőrendszer  

isoplus – merev csőrendszer

Szimpla csőrendszer

Az isoplus csövek elsődleges felhasználási területe a távhő és távhűtés hatékony és tartós biztosítása volt, de elterjedt az élelmiszerek és az olaj továbbításánál is. Szigetelőanyagként magas minőségű, és freonmentes PUR-habot alkalmazunk, amelyet a külső behatásoktól a törés- és vízálló PEHD köpenycső véd. Az építőkocka elven kapcsolódó üzemileg készre szerelt csövek és ívek problémamentesen beépíthetők a beruházás helyszínén.

Duplacsöves rendszer

A távhő és távhűtés továbbításának hatékony és környezetkímélő megoldása a szimplacsöves rendszer kiegészítőjeként létrejött isoplus duplacsöves rendszer. A duplacső kialakítási elvének köszönhetően a szigetelés felhasználása optimalizálható, és a kisebb helyigény miatt a fektetésnél hely- és költség megtakarítás érhető el.

Hagyományos hőszigetelés és KONTI technológia

Szigetelőanyagként poliol és az izocianát tartalmú poliuretán (röviden PUR) habot használunk, amely megfelel az EN 253-as normának. Exoterm kémiai reakció útján magas minőségű, könnyű és kiváló hővezetési képességű - λ50 = 0,0225-től max. 0,0275 W/(mK)-ig - szigetelőanyag jön létre. Az innovatív KONTI termelési eljárással – az idő múltával is - egyenletes szigetelési minőségű hab és egyenletes erősségű köpenycső érhető el.

A PUR hab és a PEHD köpenycső közötti diffúziós kapcsolat megakadályozására szolgáló fólia nem engedi a hőszigetelés (PUR) elöregedését. A kiváló szigetelési képesség a teljes élettartam alatt megmarad.

Köpenycső

Az isoplus köpenycső varratmentesen extrudált, ütés- és törésálló kemény polietilén PEHD (Polyethylene High Density) anyagból készül. A PEHD évek óta megbízható alkotóelemét képezi a műanyag köpenycsöves rendszereknek (KMR rendszer), és megfelel minden KMR rendszerre vonatkozó normának és előírásnak.

A PEHD ellenáll a különböző környezeti kihívásoknak és az UV-sugárzásnak, ami hosszabb időre is lehetővé teszi a napfénynek kitett tárolást. Ezen túl a PEHD kiválóan hegeszthető, az idomok varratai magas minőségűek és biztonságosak.