Termékek > Hálózatfelügyelet  

Hálózatfelügyelet

Kisebb szigetelési problémák, illetve a nedvesség megjelenése később nagyobb károk kialakulásához vezethet. Ez hőveszteséget, a vezeték korrózióját vagy üzemszünetet is okozhat. Ennek megelőzésére kínál az isoplus két szivárgásérzékelő és lokalizáló rendszert, amely folyamatos felügyeletet biztosít a teljes csőrendszeren a nedvesedés és csőhibák felismerésére. A rendszer két behabosított réz- vagy ellenállási huzalból áll, és a különböző felhasználási célokhoz illeszkedő jelzőkészülékből.

A felügyelet nem csak a karmantyúkra, hanem a csőrendszer minden méterére kiterjed. A PUR-hab - tömítetlen hegesztési varratok vagy nedvesség általi - már csekély mértékű átnedvesedése, az ellenállásváltozás elvén alapulva kijelzésre kerül, akár magas ohmikus tartományban is, illetve a köpenycső sérülése ugyanúgy.

Az isoplus rendszereinél minden cső és idom szigetelésében előre elhelyezésre kerül két színezett felügyeleti vezeték. Amennyiben ezek a megfelelő mérőműszerekkel vannak összekapcsolva, a szivárgások vagy a csőhibák korán felismerhetők és lokalizálhatók. Az elektromos mérőberendezések épületekben, aknákban vagy megfelelő építményekben helyezhetők el.