Termékek > Köpenycső karmantyúk  

Továbblépés

Tervezési kézikönyv

Köpenycső karmantyúk

Az isoplus karmantyúk megfelelnek a legkülönfélébb műszaki követelményeknek. Minden PEHD karmantyú törésálló, és biztosítja a köpenycső csatlakozások gáz- és víztömörségét.

Karmantyúk

A kivitelező feladata a karmantyúcsövek felhelyezése a hegesztési munkák megkezdése előtt. Minden karmantyú PEHD csőből készül, és lehetőség van egyedi méretek gyártására, például egyszer használatos gömbcsapok, egyszer használatos kompenzátorok vagy idomok varratainak utószigeteléséhez. Kizárólag az isoplus szakemberei végzik a karmantyúk utószigetelését és lezárását, kivéve az isocompact® termékünknél.

Mandzsetták

A különféle karmantyúkhoz tartozó kézzel felhelyezhető zsugor-mandzsetták hőre zsugorodó, térhálós és módosított szerkezetű poliolefinből és viszko-elasztikus ragadós tömítő rétegből állnak. Ez a mandzsettatípus ellenáll a csöveken keletkező hőmérsékletváltozás okozta megnyúlások és összehúzódások kifáradási igénybevételének, az időjárás- és vegyszerek okozta károsodásnak, az UV sugárzásnak és a földben található alkáli elemeknek.

Karmantyúk ellenőrzése

Elismert minősítő intézetek biztosítják a PUR hab és a mandzsetták, azaz a teljes karmantyú átfogó ellenőrzését. A minősítés az EN 253-as és az EN 489-es normák minden pontjának és minőségi követelményének figyelembe vételével történik. A vizsgálatok többek között az alábbiakra terjednek ki:

  • alapanyagok tárolásának, állapotának és feldolgozásának ellenőrzése
  • mandzsetta roncsolódás vizsgálata hideg körülmények között
  • mandzsetta laboratóriumi vizsgálata: szakító szilárdság, szakadási nyúlás, rugalmasság,
  • vízabszorpció, keménységi fok, és lágyulási pont szempontjából
  • habképződési folyamat vizsgálata tesztdobozban, a hab indulási idejének, növekedésének és viselkedésének értékelése
  • karmantyú PUR habjából 30 mm-es kifúrt kúp vizsgálata szín, homogenitás és cellastruktúra szempontjából
  • PUR hab laboratóriumi vizsgálata cellastruktúra, zárt cellák, habsűrűség, nyomástűrés és vízabszorpció szempontjából
  • egy teljes karmantyú laboratóriumi vizsgálata a már ismert jellemzők tekintetében: axiális feszültség, elektromos tulajdonságok, és a hővezetési tényező szempontjából