Környezet > Megoldási javaslatok > Hatékonyságjavítás > Az isoplus termékek energiahatékonysága  

Az isoplus termékek energiahatékonysága

Az isoplus termékei sokféle módon támogatják a hatékony energiaellátást. Az isoplus termékek megtalálhatók a következő felhasználási területeken:

  • távhőellátás: a távhőellátás során lehetőség nyílik a hő hatékony továbbítására, főleg amennyiben más folyamatok hulladékhője is hasznosítható (lásd kogenerációs erőművek). Az isoplus termékek magas minőségű hőszigetelése, a kemény PUR-hab tulajdonságai minimalizálják a hőveszteséget a teljes csőhálózat hosszán.
  • távhűtés: távhűtéssel a klíma- és egyéb hűtőberendezések által használt energiának csak töredékére van szükség (lásd trigenerációs erőművek).
  • olajvezetékek: nyers- és ásványi olaj szállításnál jelentős energiát spórolhatunk az erős hőszigeteléssel. Érzékelhetően csökkenthető az olaj minimális hőfokon tartásához szükséges energia mennyisége.
  • ipari vezetékek: ipari folyamatok esetében is növelik a hatékonyságot az isoplus termékek, a cseppfolyós anyagok melegen vagy hidegen történő továbbításánál. A szállítási távolság néhány métertől több kilométerig terjedhet.
  • bioenergia: a kisebb méretű bioenergia fűtési projekteknél különösen nagy jelentőséggel bír a hálózat kialakítási költségeinek alacsonyan tartása és az alacsony energiaveszteség. Ebben segítenek az isoplus speciális megoldásai (például a flexibilis csőrendszerek) és sokéves tapasztalata.
  • hálózatfelügyelet: az isoplus által kínált modern felügyeleti rendszerek a szivárgásokat már korai stádiumban jelzik és lokalizálják. Így minimálisra csökkenthető az energiaveszteség. A korai jelzésnek köszönhetően kevesebb anyagpótlás szükséges javításkor. A hiba pontos lokalizálása csökkenti a szükséges földmunkákat. A felügyeleti rendszer mindkét tulajdonsága pénzt és energiát spórol nekünk.